Origine: Guatemala
Regiune: Huehuetenango
Organizare: ferme mici si medii
Altitudine: 1.350-2000 metri
Varietate: Typica, Bourbon, Caturra și Catuai
Perioadă recoltare: Ianuarie – Aprilie
Clasificare: SHB EP
Procesare: Spalata
Note: Ciocolată cu lapte, Fructe confiate, Caramel, Alune
100% Arabica
Huehuetenango este una dintre cele trei regiuni non-vulcanice din Guatemala, precum și cea mai inalta, ceea ce o face una dintre cele mai bune pentru producția de cafea. Curenții de aer cald se revarsă din Câmpiile Tehuantepec, în Oaxaca, Mexic și se amestecă aici cu aerul rece care coboară din Munții Cuchumatanes, creând un microclimat protejat de îngheț și care permite cultivarea cafelei până la 2.000 de metri, regenerabile, reducerea consumului de apă și reutilizarea producției de cafea proprii sub produse precum pulpa de cafea.
Caracterizată printr-o mare biodiversitate, microclime și soluri vulcanice bogate de origine sedimentară, regiunea este renumită pentru producerea uneia dintre cele mai bune cafele din lume și a fost folosită pentru a câștiga multiple competiții internaționale de barista și cupping.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.