ETHIOPIA SIDAMO
Origine: Ethiopia
Regiune: Sidamo
Organizare: Ferme mici
Altitudine: 1800 – 2000 metri
Varietate: Heirloom
Perioadă recoltare: Noiembrie – Decembrie
Clasificare: Grade 1
Procesare: Umedă
Note: Bergamotă, Ceai Negru, Iasomie, Grapefruit, Magnolie
100% Arabica
Ethiopia este considerată drept leagănul cafelei și este faimoasă pentru faptul că a fost descoperită în pădurea din regiunea Kaffa, unde Coffea Arabica a crescut sălbatică. Un număr mare de fermieri cu un randament de producție, de obicei mic, își adună ciresele și le aduc la stațiile de spălare centrale, în loc să prelucreze cafeaua cu mașini proprii. La stațiile de spălare boabele sunt sortate cu atenție înainte de a fi procesate. Cafeaua din regiunea Sidamo are un caracter foarte special și un profil unic, fiind considerată drept una dintre cele mai bune cafele din lume.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.