COLOMBIA EXCELSO EP
Origine: Colombia
Regiune: Municipalidad de Bolivar, Antioquia
Organizare: Ferma mica, Finca Los Alpes, Familia Arboleda
Altitudine: 1650 – 1950 metri
Varietate: Caturra
Perioadă recoltare: Octombrie – Februarie (recolta principală) și Aprilie – Iunie (mitaca)
Clasificare: Excelso European Preparation
Procesare: Umedă
Note: Ciocolată neagră, Lămâie, Migdale
100% Arabica
Direct sub munții „Farallones del Citará” și înconjurată de pădurea Cochuana, veți găsi această minunată bucată de pământ numită Finca Los Alpes. În ciuda topografiei sale unice, ferma este la doar o scurtă distanță cu mașina de Bolivar din departamentul Medellín din Columbia. Ferma este situată pe o altitudine în jur de 1.650 – 1.950 m și este protejată de nori. Munții masivi oferă un microclimat unic: din partea vestică, curenți de aer umed provin din Oceanul Pacific, în timp ce pe partea de est există curenți de aer cald care urcă pe versanții Canyon River. Acest climat special permite arborelui de cafea să producă cafea pe tot parcursul anului, deoarece oferă două anotimpuri ploioase foarte echilibrate pe an. Prin urmare, copacii produc flori și apoi cireșe de două ori pe an. Mai multe pârâuri, râuri și cascade provin direct din munți, oferind irigații abundente. Finca Los Alpes a fost înființată în 1974, iar astăzi 100 de hectare sunt 100% Caturra, în timp ce restul fermei este conservat în mod natural. Doña Elvia și Don Juan Arboleda gestionează ferma împreună cu copiii lor Juan Alvaro și Olga. Ferma are propria moară umedă și după ce pulpa este indepartata
Recenzii
Nu există recenzii până acum.