Fetească Neagră Barrique
Soi | Fetească Neagră – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Roșu – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost culeși manual de pe o parcelă atent selecționată, caracterizată de un substrat nisipos, cu infuziuni de piatră și rocă calcaroasă, și expoziție sud estică. Recolatarea s-a realizat la un conținut de zahăr de 230g/l., în a doua decadă a lunii octombrie. |
Vinificație | Boabele de struguri au fost desciorchinate fară zdrobire și încărcate în maceratoare, unde timp de 12 zile s-a urmărit îndeaproape procesul de macerare și fermentare. Desăvârșirea fermentației alcoolice și malolactice s-a realizat în vase de inox, iar maturarea a avut loc în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Însă nu doar strugurii de Busuioacă și-au găsit aici cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră autentică. Aici, Feteasca Neagră surprinde prin suplețe, echilibru și o tipicitate nemaiîntâlnită în peisajul de astăzi. Feteasca Neagră de Averești cinstește rădăcinile sale moldovenești prin vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al soiului. |
Organoleptic | Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate. |
Servire | Ușor răcit (14° C), decantor (20′-30′) însoțit de o cină gustoasă și de prieteni. |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.