Busuioacă de Averești Sec
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. |
Vinificație | După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi. |
Organoleptic | Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate. |
Servire | Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni. |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.