Brânză maturată 3 luni – Port Trapist
Acest tip de brânză maturată este primul produs în atelierul Caseus.
Brânza Trapist își are originile în Franța (Valea Loarei),mai exact în mănăstirea călugărilor trapiști numită Notre Dame du Port du Salut.
Căutând o rețetă de brânză pentru consumul zilnic, ne-am orientat spre brânza Trapist, care este destul de populară. În ciuda popularității ei, nu am reușit să găsim pe meleagurile noastre o rețetă de brânză Trapist de foarte bună calitate. Acest lucru se datorează faptului că brânza Trapist a fost recreată de către un profesor de alimentație publica din Ungaria în anii ’70 cu scopul de a produce un aliment accesibil tuturor, fără a pune accent pe calitatea produsului.🍶 Produs din lapte de vacă pasteurizat
📂Tip: brânză semi-tare
🔣Grăsime: integral (variabil între 30-40% în funcție de anotimp)
📊Textură: cremoasă și netedă
🖌️Crustă: spălată, fără ceară
🔪Gust slab de nucă, crusta puțin picantă spre acidic
Recenzii
Nu există recenzii până acum.